Denna sekretesspolicy beskriver hur din personliga information samlas in, används och delas när du besöker eller köper från thesofastore.se ("webbplatsen").

Personuppgiftspolicy
Dina personuppgift

Denna sekretesspolicy beskriver hur din personliga information samlas in, används och delas när du besöker eller köper från thesofastore.se ("webbplatsen").

Personuppgiftspolicy
Dina personuppgifter hanteras i enlighet med gällande bestämmelser i svensk lag inklusive EU:s dataskyddsförordning (GDPR). Ansvarig för dina uppgifter är The Sofa Store Sweden AB, org.nr 556799-6177. Kontakta oss via e-post till info@thesofastore.se, via brev till Hornsgatan 84, 118 21 Stockholm eller via vårt showroom vars adress du finner på www.thesofastore.se.

Vilka personuppgifter behandlar vi? -Vi behandlar både uppgifter som du lämnar till oss och som vi samlar in från dig via exempelvis telefon, sms, e-post, chat och registrering av nyhetsbrev på vår sajt och tillhörande sajter samt sociala medier. Personuppgifter kan bestå av ditt namn, mobil- och telefonnummer, folkbokföringsadress, leveransadress, födelsedag, personnummer, datum och tid för vår kontakt med dig och kontonummer.

Varför samlas det in uppgifter och hur används de? -För att ge dig en personlig service. Ditt namn, sms, e-post och eventuellt telefonnummer sparas i en logg hos oss tillsammans med datum och tid för kontakten. Den rättsliga grunden för detta är att loggningen är nödvändig för att upprätthålla en hög servicegrad gentemot dig och för ändamål som rör The Sofa Store Sweden AB:s berättigade intressen.

Hur länge sparas uppgifterna? -Dina uppgifter sparas så länge som det finns behov av att fullgöra de ändamål som uppgifterna lämnades eller samlades in för. Vi kan lagra samma personuppgifter på olika ställen simultant eller med uteslutning för olika ändamål. Du kan närsomhelst återkalla ditt samtycke. Personuppgifter sparas i 7 år. Detta beror på att bokföringslagen kräver att vissa uppgifter sparas i 7 år.

Vad har du för rättigheter kring dina uppgifter? -Du kan närsomhelst skriftligen och kostnadsfritt begära ut vilka uppgifter vi lagrar om dig. Du kan begära att vi rättar uppgifter om dig som är felaktiga, eller begära att vi helt eller delvis raderar uppgifter om dig.

När du besöker webbplatsen samlar vi automatiskt information om din enhet, inklusive information om din webbläsare, IP-adress, tidszon och några av de cookies som är installerade på enheten. Dessutom, när du surfar på webbplatsen samlar vi information om de enskilda webbsidorna eller produkterna som du ser, vilka webbplatser eller söktermer som du hänvisade till webbplatsen och information om hur du interagerar med webbplatsen. Vi hänvisar till denna automatiskt insamlade information som "Enhetsinformation".

Vi samlar in enhetsinformation med hjälp av följande tekniker:
- "Cookies" är datafiler som placeras på din enhet eller dator och innehåller ofta en anonym unik identifierare. För mer information om cookies och hur du inaktiverar cookies, besök http://www.allaboutcookies.org.
- "Loggfiler" -spårningsåtgärder som uppträder på webbplatsen och insamling av data, inklusive din IP-adress, webbläsartyp, internetleverantör, refererande / utgående sidor och datum / tidstämplar.
- "Webbeacons", "tags" och "pixels" är elektroniska filer som används för att spela in information om hur du surfar på webbplatsen.

Dessutom när du köper eller försöker göra inköp via webbplatsen samlar vi viss information från dig, inklusive ditt namn, faktureringsadress, leveransadress, betalningsinformation (inklusive kreditkortsnummer, e-postadress och telefonnummer. Vi hänvisar till denna information som "Beställningsinformation".

När vi pratar om "Personlig information" i denna sekretesspolicy talar vi både om Enhetsinformation och Beställningsinformation.

Hur använder vi din personliga information?
Vi använder den Orderinformation som vi samlar in i allmänhet för att uppfylla alla beställningar som görs via webbplatsen (inklusive hantering av betalningsinformation, arrangering av frakt och fakturor och / eller orderbekräftelser). Dessutom använder vi denna Beställningsinformation till:
- Kommunicera med dig;
- Skärma våra beställningar för potentiell risk eller bedrägeri och
- När det är i linje med de preferenser du har delat med oss, ge dig information och reklam om våra produkter eller tjänster.

Vi använder enhetens information som vi samlar för att hjälpa oss att skärpa eventuell risk och bedrägeri (i synnerhet din IP-adress) och mer generellt för att förbättra och optimera vår webbplats (till exempel genom att generera analyser om hur våra kunder bläddrar och interagerar med Webbplatsen, och för att bedöma framgången med våra marknadsförings- och reklamkampanjer).

Vi delar din personliga information med tredje part för att hjälpa oss att använda din personliga information, som beskrivs ovan. Till exempel använder vi Shopify för att driva vår webbutik - du kan läsa mer om hur Shopify använder din personliga information här: https://www.shopify.com/legal/privacy. Vi använder också Google Analytics för att hjälpa oss att förstå hur våra kunder använder webbplatsen - du kan läsa mer om hur Google använder din personliga information här: https://www.google.com/intl/sv/policies/privacy/. Du kan också välja bort Google Analytics här: https://tools.google.com/dlpage/gaoptout.

Slutligen kan vi också dela med dig av din personliga information för att följa gällande lagar och förordningar, att svara på en dom, en ansökningsorder eller annan laglig begäran om information vi mottar eller för att annars skydda våra rättigheter.

Som beskrivet ovan använder vi din personliga information för att ge dig riktade annonser eller marknadsföringskommunikationer som vi tror kan vara av intresse för dig. För mer information om hur målinriktad annonsering fungerar kan du besöka nätverksreklaminitiativets ("NAI") utbildningssida på http://www.networkadvertising.org/understanding-online-advertising/how-does-it-work.

Du kan välja bort riktade annonser genom att använda länkarna nedan:
- Facebook: https://www.facebook.com/settings/?tab=ads
- Google: https://www.google.com/settings/ads/anonymous
- Bing: https://advertise.bingads.microsoft.com/en-us/resources/policies/personalized-ads

Dessutom kan du välja bort några av dessa tjänster genom att besöka Digital Advertising Alliances spåra ej portal på: http://optout.aboutads.info/.

Spåra inte
Observera att vi inte ändrar vår webbplats datainsamling och användningsrutiner när vi ser en "spåra inte" signal från din webbläsare.

Dina rättigheter
Om du är bosatt i Europa har du rätt att få tillgång till personlig information vi håller om dig och att be dina personliga uppgifter korrigeras, uppdateras eller raderas. Om du skulle vilja utöva denna rätt, kontakta oss genom kontaktuppgifterna nedan.

Dessutom, om du är en europeisk medborgare notera att vi behandlar din information för att uppfylla avtal som vi kan ha med dig (till exempel om du beställer via webbplatsen) eller på annat sätt att driva våra legitima affärsintressen som anges ovan. Observera dessutom att din information kommer att överföras utanför Europa, inklusive till Kanada och USA.

Dataretention
När du beställer via webbplatsen kommer vi att behålla din orderinformation för våra poster såvida inte och tills du ber oss att radera den här informationen.

Förändringar
Vi kan uppdatera denna sekretesspolicy från tid till annan för att exempelvis återspegla förändringar i vår praxis eller av andra operativa, juridiska eller rättsliga skäl.

Kontakta oss
För mer information om vår sekretesspraxis, om du har frågor eller om du vill göra ett klagomål, kontakta oss via e-post på info@thesofastore.se eller via mail med hjälp av uppgifterna nedan:

The Sofa Store
[Att: Personuppgiftspolicy]
The Sofa Store, Hornsgatan 84, 11821 Stockholm, Sweden

er hanteras i enlighet med gällande bestämmelser i svensk lag inklusive EU:s dataskyddsförordning (GDPR). Ansvarig för dina uppgifter är The Sofa Store Sweden AB, org.nr 556799-6177. Kontakta oss via e-post till info@thesofastore.se, via brev till Hornsgatan 84, 118 21 Stockholm eller via vårt showroom vars adress du finner på www.thesofastore.se.

Vilka personuppgifter behandlar vi? -Vi behandlar både uppgifter som du lämnar till oss och som vi samlar in från dig via exempelvis telefon, sms, e-post, chat och registrering av nyhetsbrev på vår sajt och tillhörande sajter samt sociala medier. Personuppgifter kan bestå av ditt namn, mobil- och telefonnummer, folkbokföringsadress, leveransadress, födelsedag, personnummer, datum och tid för vår kontakt med dig och kontonummer.

Varför samlas det in uppgifter och hur används de? -För att ge dig en personlig service. Ditt namn, sms, e-post och eventuellt telefonnummer sparas i en logg hos oss tillsammans med datum och tid för kontakten. Den rättsliga grunden för detta är att loggningen är nödvändig för att upprätthålla en hög servicegrad gentemot dig och för ändamål som rör The Sofa Store Sweden AB:s berättigade intressen.

Hur länge sparas uppgifterna? -Dina uppgifter sparas så länge som det finns behov av att fullgöra de ändamål som uppgifterna lämnades eller samlades in för. Vi kan lagra samma personuppgifter på olika ställen simultant eller med uteslutning för olika ändamål. Du kan närsomhelst återkalla ditt samtycke. Personuppgifter sparas i 7 år. Detta beror på att bokföringslagen kräver att vissa uppgifter sparas i 7 år.

Vad har du för rättigheter kring dina uppgifter? -Du kan närsomhelst skriftligen och kostnadsfritt begära ut vilka uppgifter vi lagrar om dig. Du kan begära att vi rättar uppgifter om dig som är felaktiga, eller begära att vi helt eller delvis raderar uppgifter om dig.

När du besöker webbplatsen samlar vi automatiskt information om din enhet, inklusive information om din webbläsare, IP-adress, tidszon och några av de cookies som är installerade på enheten. Dessutom, när du surfar på webbplatsen samlar vi information om de enskilda webbsidorna eller produkterna som du ser, vilka webbplatser eller söktermer som du hänvisade till webbplatsen och information om hur du interagerar med webbplatsen. Vi hänvisar till denna automatiskt insamlade information som "Enhetsinformation".

Vi samlar in enhetsinformation med hjälp av följande tekniker:
- "Cookies" är datafiler som placeras på din enhet eller dator och innehåller ofta en anonym unik identifierare. För mer information om cookies och hur du inaktiverar cookies, besök http://www.allaboutcookies.org.
- "Loggfiler" -spårningsåtgärder som uppträder på webbplatsen och insamling av data, inklusive din IP-adress, webbläsartyp, internetleverantör, refererande / utgående sidor och datum / tidstämplar.
- "Webbeacons", "tags" och "pixels" är elektroniska filer som används för att spela in information om hur du surfar på webbplatsen.

Dessutom när du köper eller försöker göra inköp via webbplatsen samlar vi viss information från dig, inklusive ditt namn, faktureringsadress, leveransadress, betalningsinformation (inklusive kreditkortsnummer, e-postadress och telefonnummer. Vi hänvisar till denna information som "Beställningsinformation".

När vi pratar om "Personlig information" i denna sekretesspolicy talar vi både om Enhetsinformation och Beställningsinformation.

Hur använder vi din personliga information?
Vi använder den Orderinformation som vi samlar in i allmänhet för att uppfylla alla beställningar som görs via webbplatsen (inklusive hantering av betalningsinformation, arrangering av frakt och fakturor och / eller orderbekräftelser). Dessutom använder vi denna Beställningsinformation till:
- Kommunicera med dig;
- Skärma våra beställningar för potentiell risk eller bedrägeri och
- När det är i linje med de preferenser du har delat med oss, ge dig information och reklam om våra produkter eller tjänster.

Vi använder enhetens information som vi samlar för att hjälpa oss att skärpa eventuell risk och bedrägeri (i synnerhet din IP-adress) och mer generellt för att förbättra och optimera vår webbplats (till exempel genom att generera analyser om hur våra kunder bläddrar och interagerar med Webbplatsen, och för att bedöma framgången med våra marknadsförings- och reklamkampanjer).

Vi delar din personliga information med tredje part för att hjälpa oss att använda din personliga information, som beskrivs ovan. Till exempel använder vi Shopify för att driva vår webbutik - du kan läsa mer om hur Shopify använder din personliga information här: https://www.shopify.com/legal/privacy. Vi använder också Google Analytics för att hjälpa oss att förstå hur våra kunder använder webbplatsen - du kan läsa mer om hur Google använder din personliga information här: https://www.google.com/intl/sv/policies/privacy/. Du kan också välja bort Google Analytics här: https://tools.google.com/dlpage/gaoptout.

Slutligen kan vi också dela med dig av din personliga information för att följa gällande lagar och förordningar, att svara på en dom, en ansökningsorder eller annan laglig begäran om information vi mottar eller för att annars skydda våra rättigheter.

Som beskrivet ovan använder vi din personliga information för att ge dig riktade annonser eller marknadsföringskommunikationer som vi tror kan vara av intresse för dig. För mer information om hur målinriktad annonsering fungerar kan du besöka nätverksreklaminitiativets ("NAI") utbildningssida på http://www.networkadvertising.org/understanding-online-advertising/how-does-it-work.

Du kan välja bort riktade annonser genom att använda länkarna nedan:
- Facebook: https://www.facebook.com/settings/?tab=ads
- Google: https://www.google.com/settings/ads/anonymous
- Bing: https://advertise.bingads.microsoft.com/en-us/resources/policies/personalized-ads

Dessutom kan du välja bort några av dessa tjänster genom att besöka Digital Advertising Alliances spåra ej portal på: http://optout.aboutads.info/.

Spåra inte
Observera att vi inte ändrar vår webbplats datainsamling och användningsrutiner när vi ser en "spåra inte" signal från din webbläsare.

Dina rättigheter
Om du är bosatt i Europa har du rätt att få tillgång till personlig information vi håller om dig och att be dina personliga uppgifter korrigeras, uppdateras eller raderas. Om du skulle vilja utöva denna rätt, kontakta oss genom kontaktuppgifterna nedan.

Dessutom, om du är en europeisk medborgare notera att vi behandlar din information för att uppfylla avtal som vi kan ha med dig (till exempel om du beställer via webbplatsen) eller på annat sätt att driva våra legitima affärsintressen som anges ovan. Observera dessutom att din information kommer att överföras utanför Europa, inklusive till Kanada och USA.

Dataretention
När du beställer via webbplatsen kommer vi att behålla din orderinformation för våra poster såvida inte och tills du ber oss att radera den här informationen.

Förändringar
Vi kan uppdatera denna sekretesspolicy från tid till annan för att exempelvis återspegla förändringar i vår praxis eller av andra operativa, juridiska eller rättsliga skäl.

Kontakta oss
För mer information om vår sekretesspraxis, om du har frågor eller om du vill göra ett klagomål, kontakta oss via e-post på info@thesofastore.se eller via mail med hjälp av uppgifterna nedan:

The Sofa Store
[Att: Personuppgiftspolicy]
The Sofa Store, Hornsgatan 84, 11821 Stockholm, Sweden